Sárgaborsó krémleves
Pikáns ízvilág, csak pár fűszer kell hozzá, és máris egy kis extra levest rakhatunk az asztalra. Nem mellesleg krémes, laktató.
Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
1 vöröshagyma
1 liter víz
2 db húsleves kocka
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál liszt
1 babérlevél
só, bors, olaj
Elkészítés:
A sárgaborsót a főzés előtti napon áztassuk be annyi vízbe ami ellepi. Másnap csepegtessük le. A vöröshagymát kockázzuk fel és egy kevés olajon pároljuk üvegesre. Rakjuk hozzá a sárgaborsót és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet. Nagyjából másfél óra alatt főzzük puhára a borsót. Készítsük el a rántást. Forrósítsunk fel 2-3 evőkanál olajat és adjuk hozzá a lisztet, keverjük addig amíg meg nem barnul. Ezután hideg vízzel öntsük fel, majd a borsóleveshez adagoljuk kevergetés mellett. Pár percig még főzzük, a végén botmixerrel turmixoljuk össze és már tálalható is. A tetejére pirított bacont szórhatunk.
További receptek itt.