Csokoládés-szilvás pite
Egy ellenállhatatlan nyári finomság. Csokis, édes, gyümölcsös. Nem is kell több!
Hozzávalók: (24 cm átmérőjű formához)
30 dkg magozott szilva
5 dkg liszt
7 dkg margarin (ez lehet vaj is)
5 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
Elkészítés:
Egy lábasba tegyük a tejet, az összetört csokoládét, a margarint és olvasszuk össze őket, jól összekeverve, de ne legyen túl forró. Az egész tojásokat a porcukorral verjük enyhén habosra robotgéppel. A kakaóport és a lisztet keverjük össze, majd adjuk hozzá ehhez a tojásos, porcukros keverékhez és mindezeket keverjük csomómentesre. Ezután a felolvasztott csokis masszát öntsük hozzá. A formát vajazzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát és szórjuk meg a felszeletelt szilvával, úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt süssük készre, figyeljünk arra, hogy ne legyen túl száraz a tészta.
További receptek itt.