Vörösboros gombás bolognai spagetti
Ha egy gyors de kicsit különlegesebb vacsorát szeretnél készíteni, akkor a következő recept Neked szól.Hagyományos recepttől eltérően, most kukoricatésztával készítettem, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg kukoricatészta (spagetti)
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- bazsalikom
- 4 dl sűrített paradicsom
- cukor, ízlés szerint
- 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, vörösbort majd cukorral ízlés szerint ízesítjük és készre főzzük.
A kukoricatésztát sós bő vízben kifőzzük, leöblítjük.
Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
