Vörösboros gombás bolognai spagetti

Ha egy gyors de kicsit különlegesebb vacsorát szeretnél készíteni, akkor a következő recept Neked szól.Hagyományos recepttől eltérően, most kukoricatésztával készítettem, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg kukoricatészta (spagetti)
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • 4 dl sűrített paradicsom
  • cukor, ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
  • 1 dl vörösbor

 

Elkészítés:

A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, vörösbort majd cukorral ízlés szerint ízesítjük és készre főzzük.

A kukoricatésztát sós bő vízben kifőzzük, leöblítjük.

Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

pekandios_kukoricateszta.jpg