Mézes-fűszeres körtekrémleves

körte az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője, hiszen gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, és tápanyagokban is bővelkedik. A mai recept egy gyorsan, könnyen elkészíthető, egészséges és igazán krémes, őszi finomság, hűvösebb, összebújós estékre.


Hozzávalók:

4 db körte

3-4 evőkanál méz

2 csomag vaníliás cukor

1/2 csomag vaníliás pudingpor

1 citrom leve és reszelt héja

1 mokkáskanál gyömbér

1 teáskanál fahéj

3-4 db szegfűszeg

1,5-2 dl tejszín

víz


Elkészítés:


A körtéket hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel, majd csepegtessük meg a citromlével.A mézet kezdjük el hevíteni, majd adjuk hozzá a feldarabolt körtét. Keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, reszeljük hozzá a citromhéjat, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, őrölt szegfűszeget és fahéjat.Főzzük 10-15 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre és újra forraljuk fel. A pudingport (vagy étkezési keményítőt) keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a levesbe és főzzük pár percig. Zárjuk el a gázt, és lefedve hagyjuk langyosra hűlni a levest.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg pörkölt mogyoróval vagy pörkölt mandulával, és úgy kínáljuk.


kortekremleves.jpg