Omlós hasaalja, hagymás törtburgonyával

Ma a férfiaknak szeretnék kedvezni ezzel az igazán guszta, laktató, ízletes, pikáns, ropogós étellel. Nincs olyan férfi, aki ne szeretné a jól elkészített húsokat. Uraim, figyelem! Ez a recept Nektek szól!


Hozzávalók:


1 db 90-100 dekás hasaalja

Páchoz:

4 evőkanál chili szósz

1 evőkanál méz

2 evőkanál olíva

1 t.k. dijoni mustár

1 k.k. kanál őrölt kömény

1 gerezd fokhagyma

1/2 t.k. bors

1 csipet só

 

Hagymás törtburgonya:

1 nagy fej hagyma

1 kg. burgonya

2-3 evőkanál libazsír vagy kacsazsír

bors

Elkészítés:

A páchoz valókat alaposan keverjük össze egy tálba, és a nagy részével dörzsöljük be a húst.
A bőrét töröljük szárazra. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele kevés zsiradékot, majd a húst a bőrös felével lefelé. 7-8 percig pirítsuk a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk ugyanennyi ideig.
Előmelegített 140 fokos sütőbe tegyük be a húst, bőrével lefele. 1,5-2 órán át süssük.
Ne izguljunk, nem fog megégni ezen az alacsony hőmérsékleten. Ellenőrizzük, hogy elég omlós-e a hús, ha igen, akkor vegyük 220 fokra a hőmérsékletet, dörzsöljük be a maradék fűszerkeverékkel és fordítsuk a hús bőrét felfele és 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára és ropogósra.
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és a szitában hagyjuk alaposan lecsöpögni.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyünk egy tapadásmentes serpenyőbe libazsírt vagy kacsazsírt és dinszteljük meg benne a hagymát, majd borítsuk rá a puha krumplit. Nagy lángon, hagyjuk pirulni, közben kevergessük, és nagyjából nyomkodjuk szét a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan forgassuk össze.
Aki szereti a póréhagymát, hagyma helyett azzal is kipróbálhatja. Ha pedig kicsit paradicsomos ízt szeretnél, akkor használj hozzá paradicsomot és paprikát. Ízletesebbé és színesebbé, mutatósabbá teszi a törtburgonyát.




hasaalja.jpg

Ha pedig nagyon jól érzed magad a konyhában és büszke lettél az eredményre, próbáld ki ezt a receptet is:)