Omlós hasaalja, hagymás törtburgonyával
Ma a férfiaknak szeretnék kedvezni ezzel az igazán guszta, laktató, ízletes, pikáns, ropogós étellel. Nincs olyan férfi, aki ne szeretné a jól elkészített húsokat. Uraim, figyelem! Ez a recept Nektek szól!
Hozzávalók:
1 db 90-100 dekás hasaalja
Páchoz:
4 evőkanál chili szósz
1 evőkanál méz
2 evőkanál olíva
1 t.k. dijoni mustár
1 k.k. kanál őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1/2 t.k. bors
1 csipet só
Hagymás törtburgonya:
1 nagy fej hagyma
1 kg. burgonya
2-3 evőkanál libazsír vagy kacsazsír
só
bors
Elkészítés:
A páchoz valókat alaposan keverjük össze egy tálba, és a nagy részével dörzsöljük be a húst.
A bőrét töröljük szárazra. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele kevés zsiradékot, majd a húst a bőrös felével lefelé. 7-8 percig pirítsuk a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk ugyanennyi ideig.
Előmelegített 140 fokos sütőbe tegyük be a húst, bőrével lefele. 1,5-2 órán át süssük.
Ne izguljunk, nem fog megégni ezen az alacsony hőmérsékleten. Ellenőrizzük, hogy elég omlós-e a hús, ha igen, akkor vegyük 220 fokra a hőmérsékletet, dörzsöljük be a maradék fűszerkeverékkel és fordítsuk a hús bőrét felfele és 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára és ropogósra.
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és a szitában hagyjuk alaposan lecsöpögni.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyünk egy tapadásmentes serpenyőbe libazsírt vagy kacsazsírt és dinszteljük meg benne a hagymát, majd borítsuk rá a puha krumplit. Nagy lángon, hagyjuk pirulni, közben kevergessük, és nagyjából nyomkodjuk szét a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan forgassuk össze.
Aki szereti a póréhagymát, hagyma helyett azzal is kipróbálhatja. Ha pedig kicsit paradicsomos ízt szeretnél, akkor használj hozzá paradicsomot és paprikát. Ízletesebbé és színesebbé, mutatósabbá teszi a törtburgonyát.
Ha pedig nagyon jól érzed magad a konyhában és büszke lettél az eredményre, próbáld ki ezt a receptet is:)