Sonkás-gombás melegszendvics
Gyors, könnyed, pikk-pakk hétvégi reggeli a családnak. Így több időd marad picit lustálkodni a gyerekkel az ágyban. Több változatban is elkészítheted a család ízlése szerint. Fűszerekkel, szalámikkal, húsokkal, tojással, különböző sajtokkal. Én ma a gombás-sonkás változatot hoztam el Nektek!
Hozzávalók:
50 dkg füstölt, főtt sonka/tarja
30 dkg gomba
2-3 fej vöröshagyma
40 dkg trappista sajt/ füstölt sajt
1 nagy doboz tejföl
só-bors
kenyér/zsemle
Elkészítés:
A hagymát, gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.A hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzátesszük a gombát, végül a sonkát/tarját és összepirítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.A kenyérszeleteket megkenjük tejföllel, jó púposan megrakjuk a raguval, és befedjük szintén bőséges reszelt sajttal.Grillsütőbe tolva a sajt pirulásig sütjük. Lehet gázsütőben is 180 fokon, csak figyeljünk oda, mert hamar odapirul az alja.
Kedveled a gombás ételeket? Akkor less rá erre is!