Pazar cseresznyés-bögrés pite

Nagyon finom, omlós, egyszerű, és ráadásul pazarul néz ki. A cseresznyét helyettesíthetjük akár meggyel, málnával, barackkal, körtével és egy kis túrót vagy mákot, fahéjat is csempézhetünk bele.
Legyetek bátrak az ízekkel, kísérletezésre fel!


Hozzávalók:

1 bögre = 2,5 dl

A tésztához:

3 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
egy csipet só
vaníliás cukor
200 g vaj
1 bögre joghurt
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

500 g magozott cseresznye/meggy/málna/barack
½ bögre cukor


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük, és összekeverjük, majd adjuk hozzá a vajat, joghurtot és a citrom reszelt héját. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet. Jól dolgozzuk össze. Egy kellemesen lágy tésztát kapunk, amit szépen lehet nyújtani. (Nincs benne tojás, és cukor sem.) A tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és vágjuk fel 20-30 cm hosszú 8 cm széles csíkokra. A csíkok szélességénél vegyük figyelembe a gyümölcs méretét, olyan széles legyen, hogy a gyümölcsöt jól be lehessen bugyolálni majd. A csíkok közepébe mehet a cseresznye, majd ezt szórjuk meg cukorral, és fedjük be a tésztával. A tésztarudakat tekerjük fel csiga alakban, és tegyük bele tepsibe, de mehet egy kerek sütőformába is. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép aranyszínűre megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük.


meggyes_pite_1.jpgEgy pte, nem pite :) Itt egy másik istenien gyümölcsös pite recept! Készítsd el Te is! :)