Narancsos-mézes sült csirkecombok

A mézes páccal és naranccsal különlegessé varázsolhatjuk a csirkecombokat. Omlós és szaftos lesz, a bőre pedig extra ropogós. Igazi őszies hangulatos ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra.


Hozzávalók:


4 db egész csirkecomb

bors

olaj

2 ek. méz

2 db narancs

1 fej fokhagyma

 
Elkészítés:

A megtisztított combok mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. A mézet kikeverjük 1 db narancs kifacsart levével, és a felével meglocsoljuk a combokat. Hozzátesszük a megpucolt fokhagymagerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órára pácolódni. Ezután alufóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és egy ecsettel átkenjük a combokat a maradék mézes narancslével. Rátesszük a combokra a narancsszeleteket. Sütés közben még párszor átkenjük a húst a mézes narancslével, és szép pirosra sütjük.
Vajas burgonyapürével tálaljuk.


narancsoscomb.jpg

Kimaradt pár darab narancs? Vágysz egy finom gyors sütire? Akkor ezt a receptet Neked ajánljuk!