Bazsalikomos fetasajttal töltött csirkemell
Jól esik a lelkünknek borúsabb napokon, kicsit vissza idézni a nyáriasabb ízeket. Ez a recept tökéletes választás, ha kicsit vissza szeretnénk pörgetni az időt.
Hozzávalók:
2-3 nagyobb db csirkemell filé
30 dkg szeletelt bacon
30 dkg feta sajt
só
frissen őrölt fehér bors
1 gerezd fokhagyma reszelve
10-15 bazsalikomlevél aprítva
olíva olaj
Elkészítés:
Alaposan összetörjük a feta sajtot és kikeverjük az aprított bazsalikommal, a fokhagymával és kevés fehér borssal. A csirkemellekből 10 nagyobb vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A maradék kisebb húsdarabokat másra használjuk el. Kiolajozzuk a sütőedény alját. Bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra előmelegítjük. Minden hússzeletre egy bő evőkanálnyi fetakrémet teszünk, felcsavarjuk a húst, majd bevonjuk körbe egy-két szelet szalonnával. Szorosan egymás mellé tesszük őket az edénybe. A húsroládok tetejét megszórjuk borssal, megkenjük kevés olajjal és 40-45 perc alatt készre sütjük.