Bazsalikomos fetasajttal töltött csirkemell

Jól esik a lelkünknek borúsabb napokon, kicsit vissza idézni a nyáriasabb ízeket. Ez a recept tökéletes választás, ha kicsit vissza szeretnénk pörgetni az időt.


Hozzávalók:

2-3 nagyobb db csirkemell filé

30 dkg szeletelt bacon

30 dkg feta sajt

frissen őrölt fehér bors

1 gerezd fokhagyma reszelve

10-15 bazsalikomlevél aprítva

olíva olaj


Elkészítés:

Alaposan összetörjük a feta sajtot és kikeverjük az aprított bazsalikommal, a fokhagymával és kevés fehér borssal. A csirkemellekből 10 nagyobb vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A maradék kisebb húsdarabokat másra használjuk el. Kiolajozzuk a sütőedény alját. Bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra előmelegítjük. Minden hússzeletre egy bő evőkanálnyi fetakrémet teszünk, felcsavarjuk a húst, majd bevonjuk körbe egy-két szelet szalonnával. Szorosan egymás mellé tesszük őket az edénybe. A húsroládok tetejét megszórjuk borssal, megkenjük kevés olajjal és 40-45 perc alatt készre sütjük.


bazsalikomos_fetaval_toltott_csmell.jpg