Így készíts otthon mennyei sült gesztenyét

Dobd fel a hideg őszi napokat illatos sült gesztenyével. Személy szerint nagy kedvencem, és megunhatatlan számomra. Igazi nassolni való, összebújós, beszélgetős estékre.
Nehéz tökéletes házi sült gesztenyét készíteni, sokféle módszert kipróbáltam már, de Nekem ez vált be a legjobban! Próbáljátok ki!



Hozzávalók:

1 kg gesztenye

1 dl víz


Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű gesztenyét vásároljunk. Csak egészséges, fényes barna szemeket válogassunk. A friss gesztenye tapintásra kemény, és a méretéhez képest viszonylag nehéz. Kerüld a ráncos, foltos szemeket.
Tegyük hideg vízbe, és amelyik feljön a felszínre, dobjuk el, hiszen valószínűleg kukacos. Az ép gesztenyéket áztassuk be legalább egy-két órára.
Egy éles késsel vágjuk be a domború felüket, x alakban, majd tegyük a szemeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy fél pohárnyi vizet öntsünk a gesztenyékre és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük körülbelül 25-30 percig. Időnként rázogassuk meg, hogy mindenhol jól átsüljenek. Ha a vágások mentén a gesztenyék szétnyílnak, és kellemes illatot árasztanak, ki is veheted a sütőből. Majd csomagold a szemeket tíz percre konyharuhába, és még melegen pucold meg őket.


sultgesztenye.jpg