Ízletes Waldorf-saláta
Alapvetően ez egy húsmentes recept, de nagyon jól passzol a csirke és a pulykamell is a salátához. Készítsd el hozzá a húsokat, pároltan vagy pirítva, és kész is a könnyű és gyors ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
25 dkg zellergumó
1 db citrom
30 dkg alma
10 dkg dióbél
1 dl kefir
1 dl tejföl
fehér bors
só
mustár
1 fej saláta
1 fürt szőlő
Elkészítés:
A megtisztított zellert és almát, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehér borssal tartármártásszerű öntetet készítünk ízlés szerint. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel.
A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal és szőlőszemekkel, szeletelt almával díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.