Ízletes Waldorf-saláta

Alapvetően ez egy húsmentes recept, de nagyon jól passzol a csirke és a pulykamell is a salátához. Készítsd el hozzá a húsokat, pároltan vagy pirítva, és kész is a könnyű és gyors ebéd vagy vacsora. 

 

Hozzávalók:

25 dkg zellergumó

1 db citrom

30 dkg alma

10 dkg dióbél

1 dl kefir

1 dl tejföl

fehér bors

mustár

1 fej saláta

1 fürt szőlő

 

Elkészítés:

A megtisztított zellert és almát, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehér borssal tartármártásszerű öntetet készítünk ízlés szerint. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel.

A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal és szőlőszemekkel, szeletelt almával díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.


waldorf_sali_1.jpg