Tepsis húsos rakott palacsinta

A palacsinta, ha sós, ha édes, mindenhogy finom. Készítsük alaposan szaftosra, hogy ne száradjon ki az étel sülés után sem. Aki szeretné, akár zöldségesen is elkészítheti, és fűszerpaprika helyett pedig tejszínt is használhatunk.


Hozzávalók:

A palacsintákhoz:

16 dkg finomliszt
4 dl tej
3 tojás
őrölt fekete bors

2 evőkanál étolaj

A húsos raguhoz:

2-3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéscomb
1 evőkanál fűszerpaprika

őrölt fekete bors
1 nagydoboz tejföl

 

Elkészítése:

A palacsinta tésztával kezdjük. A tojásokat leütjük és felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, ezután a sót, majd a lisztet, végül az étolajat keverjük hozzá. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a húst és hirtelen pirítjuk, közben hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és körülbelül negyed óra alatt készre sütjük. A palacsintákat egy 24 centis palacsintasütőben kisütjük. A palacsintákat körülbelül két és fél evőkanálnyi raguval megtöltjük, majd félbevágjuk őket és egy kiolajozott, kisebb méretű jénaiba támasztjuk őket, úgy, mint a képen. Körbe haladunk velük, először a tál peremét tesszük velük körbe. Ekkor az egyik bögrényi tejföllel kenjük az edény közepén. Erre/ebbe mehet a többi fél töltött palacsinta. Ha elfogytak, kis lábasban felmelegítjük a másik adag tejfölt, hogy folyós legyen, majd kanállal a palacsinták közé locsoljuk. Mehet is a sütőbe 200 fokra, alul-felül sütés programra körülbelül 30 percig. Tálaláskor pici fűszerpaprikával megszórjuk.


tepsis_husos_palacsinta.jpg