Étcsokoládés keksztekercs

Ho-ho-hó! Ma egy különleges keksztekercset hoztam el Nektek. A gyerekkel gyorsan és könnyen elkészíthetjük, és meglephetjük vele, a kedves öreg Télapót! Jó tanács, a langyos tejet se felejtsétek!


Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

8 dkg vaj

2 ek rum vagy 1 tk rumaroma

20 dkg keksz

2 ek holland kakaópor

1 ek lekvár - tetszőleges

15 dkg vegyes magvak: dió, pisztácia, mandula

3 dkg mazsola

3 dkg aszalt áfonya

1 ek kandírozott narancshéj

porcukor - a hempergetéshez

 

Elkészítés:

A keksz negyedét tördeljük apróra, a többit pedig daráljuk le. A magvakat és az az aszalt gyümölcsöket vágjuk durvára. A csokoládét és a vajat gőz felett olvasszuk fel, és keverjük hozzá a rumot, majd az összes hozzávalót. Alaposan keverjük el és gyúrjuk alaposan össze. Tegyük félórára hűtőbe, majd osszuk a masszát kétfelé, csomagoljuk zsírpapírba úgy, hogy rúd formája legyen, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

Amikor már megszilárdult a csokoládérúd, hempergessük meg porcukorba.

keksztekercsjo.JPG