Vöröslencse-leves, az Újévi bőséghozó étel
Szilveszterkor nem csak hagyományos lencséből készült hagyományos lencsefőzelék vagy leves jöhet szóba! Térjünk most el kicsit a megszokottól, legyetek bátrak, próbáljatok ki valami újat. Készítsünk a leveshez, ropogós kolbász chips karikákat is, mindenki oda lesz érte.
Hozzávalók:
150 g vöröslencse
1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
1 közepes burgonya meghámozva, apróra vágva
2 nagyobb paradicsom apróra vágva
só és bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
5 dl víz
1 csokor petrezselyem
durvára tört chili
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel az olíva olajat. Tegyük bele a hagymát, és folyamatos keverés közben pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, paradicsomot és a lencsét. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel fél liter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal, fedjük le, és főzzük 25-30 percig. Botmixerrel pürésítsük, ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá kevés vizet, és főzzük fel újra. Vágjuk nagyon apróra a petrezselymet, és keverjük bele a kész levesbe. Ízesítsük ízlés szerint, tört szárított chilivel. Pirítóssal tálaljuk.