Vöröslencse-leves, az Újévi bőséghozó étel

Szilveszterkor nem csak hagyományos lencséből készült hagyományos lencsefőzelék vagy leves jöhet szóba! Térjünk most el kicsit a megszokottól, legyetek bátrak, próbáljatok ki valami újat. Készítsünk a leveshez, ropogós kolbász chips karikákat is, mindenki oda lesz érte.

Hozzávalók:

150 g vöröslencse

1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva

1 közepes burgonya meghámozva, apróra vágva

2 nagyobb paradicsom apróra vágva

só és bors ízlés szerint

2 evőkanál olívaolaj

5 dl víz

1 csokor petrezselyem

durvára tört chili

 

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel az olíva olajat. Tegyük bele a hagymát, és folyamatos keverés közben pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát, paradicsomot és a lencsét. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel fél liter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal, fedjük le, és főzzük 25-30 percig. Botmixerrel pürésítsük, ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá kevés vizet, és főzzük fel újra. Vágjuk nagyon apróra a petrezselymet, és keverjük bele a kész levesbe. Ízesítsük ízlés szerint, tört szárított chilivel. Pirítóssal tálaljuk.

voroslencse_leves.jpg