Csicseriborsó pörkölt
A spájz polcain kutakodva találtam egy csicseriborsó konzervet. Hosszas agyalás után, úgy gondoltam, készítek belőle valami igazán laktató finomságot. Abban biztos voltam, hogy nem "férfi" menü, de igazán kíváncsivá tett ez a fajta alapanyag.
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó,
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek kókuszolaj
- 4 ek chiliszósz
- 3 kávéskanál ételízesítő
- 3 csipet bors
- 1 közepes paradicsom
Elkészítés:
A kókuszolajat felhevítjük, majd ha kellően meleg, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk!
Ha jó a hagyma, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, majd a kiázott levével együtt hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymát, borsot, és visszatesszük a tűzre!
Ha már majdnem kész a borsó (nem lesz teljesen puha), hozzáadjuk a chiliszószt, és egyet forralunk rajta!
Én vadrizzsel és avokádó szeletekkel csomagoltam el magamnak ebédre belőle.