Minifánk variációk
Itt a farsang, áll a bál, a minifánk csak ránk vár! Készítsünk minifánkokat olajszag nélkül , sütőben! Hidd el, te is imádni fogod és a kis vendégeid is.
Tepsis mini fánk, 12 db
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál olvasztott vaj
90 ml tej
1 db tojás
csipet só
Díszítés:
– használhatsz darált mandulát, darált nádcukorral keverve
– olvasztott csokit, amibe belemártod a tetejét, vagy egyszerűen egy kiskanállal megcsíkozod
– az olvasztott csoki tetejére dekorcukorkát , kókuszt, szárított rózsaszrmot, aszalványokat is szórhatsz attól igazán színes és vidám lesz
– melegíthetsz mellé finom lekvárt is
Elkészítés:
1. Keverd bele a lisztbe a sütőport és szitáld egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot és a sót. A tojást verd fel egy kis bögrében, add hozzá az olvasztott (de nem forró) vajat, majd a tejet és öntsd a lisztes keverékhez, és keverd jól össze.
2. Kapcsold be a sütőt 160 fokra, hogy előmelegedjen.
3. Vedd elő a fém sütőformát és az ujjad segítségével, olajjal, vékonyan kenegesd meg. (A szilikont nem kell kikenni semmivel.)
4. Evőkanál segítségével tedd a tésztát a kis formákba, de maximum háromnegyedéig.
5. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készül el.
6. Érdemes még melegen megszórni a mandulás-cukros keverékkel, hogy ráolvadjon.