Cukkini chipsz

Rágcsálnál, de nem szeretnéd feladni a diétád? Egy zacskó chipszért szinte bármire képes lennél. Én ismerem ezt az érzést. Azt még sem tehetem meg, hogy nem nézem meg a sorozatomat. Azt meg pláne nem, hogy közben plusz kilókat szedjek fel. Így jött az ötlet. A mindent megváltó cukkini. Bár télvíz idején az ára nem túl barátságos, de vigaszként mondom, hogy elég a recepthez 1 darab.

aida-solomon-1272897-unsplash.jpg

Hozzávalók: 

1 db haragos zöld cukkini

2 evőkanál olívaolaj

fűszerek 

Elkészítés: 

A cukkinit mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Vágd körülbelül három milliméter vastag karikára. Használhatsz a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit, kend meg olívaolajjal, és rakd bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyelj, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kend meg olívaolajjal. Még ne sózd, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz.

Tedd előmelegített sütőbe, és 120 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Közben legalább egyszer forgasd át. Ha elkezd barnulni, és nem ragacsos, zárd le a sütőt, és sózd meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúlj alá, és lazítsd meg. Tartsd légmentesen záródó dobozban, három napig friss, ropogós marad.