Fitness rizseshús csirkéből
Az év első két hete lepörgött, és ha valaki a fogadalma szerint étkezik, mert alakformálásba kezdett, bizonyára fintorogva néz a csirkemellre és a rizsre. De ennek nem kell így lennie! Itt egy recept az ízekre vágyóknak.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- pirospaprika
- 50 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- 40 dkg rizs
- 2 karika füstölt kolbász
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot és a szeletekre vágott paprikát, két karika füstölt kolbászt és együtt pirítjuk tovább, majd megszórjuk pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
- Amikor a hús már majdnem megpirult, hozzáöntjük a rizst. Felöntjük a rizs másfélszeresének megfelelő mennyiségű vízzel és puhára főzzük.
Aki bűnözni szeretne, fokhagymás bagettet is ehet hozzá.