Paradicsomos grillezett rákfarok, bagettel

Sokféle ehető garnélarákot lehet vásárolni a boltokban, amelyek nagyon finomak és tápanyagokban gazdagok. Tudom, nem olcsó mulatság, de azért érdemes beépítenünk az étrendünkbe, legalább 1-2 hetente. Viszont, a jó oldala hogy gyorsan elkészül, egészséges és pompás falatokat készíthetünk belőle. Bátran fűszerezd.


Hozzávalók:

1 kg 16/20-as rákfarok

4 gerezd fokhagyma

6 db paradicsom

1 fej lilahagyma

1 csokor petrezselyem

0,5 dl balzsamecet

1 dl olívaolaj

1 db bagett

bors

1 db citrom a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a rákokkal, kevés olívaolajat öntünk rá, és hűtőbe tesszük.  1 óra hosszát állni hagyjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, magházukat kivesszük, és apró kockára vágjuk. Tálba helyezzük, rátesszük a finomra vágott lilahagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, balzsamecetet és a maradék olívaolajat. A rákokat serpenyőben meggrillezzük, közben a pácolajjal kevergetjük, akkor jó, ha a páncélja kipirosodik. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, majd a paradicsomot rákanalazzuk a kenyérszeletekre. A rákokat frissen, melegen, megpucoljuk, és fogyaszthatjuk is.

grill_rakfarok.jpg