Almás-zabpelyhes gofri szívek

Indítsuk a reggelt egy mennyei egészséges gofrival. Gyorsan könnyen elkészíthető, és idény gyümölcsökkel tálalható. Ez az a finomság, amihez minden passzol. Ha nem szereted az almát, készítheted banánnal, és akár kókuszosra is.

Hozzávalók:

20 dkg darált zabpehely

4 tojás

3,5 dl tej

10 dkg olvasztott vaj

10 dkg nyírfacukor

1 nagy alma

1 csomag sütőpor

1 teáskanál vaníliapor

Fahéj

1 reszelt citrom héja

 

Elkészítés:

A zabpelyhet, a nyírfacukrot, a sütőport és a vaníliaport, fahéjat összekeverjük a tojások sárgájával elhabart tejjel. A masszába dolgozzuk a vajat és a meghámozott, megtisztított, reszelt almát és a reszelt citrom héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.A gofrisütőt vékonyan kivajazzuk, a felmelegedett lapra a sütő méretének megfelelő mennyiségű tésztát merünk, és aranybarnára sütjük. A kész gofrit idénygyümölcsökkel vagy pornyírfacukorral megszórva kínáljuk.

almas_zabpelyhes_gofri_8ea937aae359d0039943261515e8a8ba.jpg