Almás-zabpelyhes gofri szívek
Indítsuk a reggelt egy mennyei egészséges gofrival. Gyorsan könnyen elkészíthető, és idény gyümölcsökkel tálalható. Ez az a finomság, amihez minden passzol. Ha nem szereted az almát, készítheted banánnal, és akár kókuszosra is.
Hozzávalók:
20 dkg darált zabpehely
4 tojás
3,5 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg nyírfacukor
1 nagy alma
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliapor
Fahéj
1 reszelt citrom héja
Elkészítés:
A zabpelyhet, a nyírfacukrot, a sütőport és a vaníliaport, fahéjat összekeverjük a tojások sárgájával elhabart tejjel. A masszába dolgozzuk a vajat és a meghámozott, megtisztított, reszelt almát és a reszelt citrom héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.A gofrisütőt vékonyan kivajazzuk, a felmelegedett lapra a sütő méretének megfelelő mennyiségű tésztát merünk, és aranybarnára sütjük. A kész gofrit idénygyümölcsökkel vagy pornyírfacukorral megszórva kínáljuk.