Sültfokhagymás spenótkrémleves fetasajttal

A krémlevesekben az a jó, hogy gyorsan és könnyen elkészíthetőek. Ha nincs időd, de még is egy jó levesre vágysz, mindenképp maradj ennél a receptnél. Könnyen elkészíthető és piszkolni sem piszkolsz vele sokat. Ha hiányolod a húst belőle, egy kis pirított baconnal is feldobhatod a leves ízét.

Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma

60 dkg friss vagy mélyhűtött leveles spenót

3 gerezd fokhagyma

5 dl víz

2 dl főzőtejszín

1 ek vaj

só ízlés szerint

fehér bors

10 dkg fetasajt

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot, majd kissé megfonnyasztjuk. Felöntjük vízzel és kb 15 percig főzzük. Az egészet botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és alaposan összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a vajat. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és átpirítjuk rajta a fokhagymagerezdeket. A levest fetakockákkal és a sült fokhagymával kínáljuk.

spenotkremleves.JPG