Villámgyors, gluténmentes, szezámmagos sült banán
Dobjuk fel a hétköznap esténket egy kis keleties ízekkel. Ezt a villámgyors édességet nem fogjátok megbánni, ha egyszer elkészíted otthon, onnantól kezdve, a család mindig ezt az édességet fogja, kérni tőled! Villámgyors, és nem is kell hozzá sok minden. Gluténmentesen étkezők is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
4 banán
1 bögre rizsliszt
fél bögre rizstej
1 evőkanál méz
1 tojás
1 citrom
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál vaj
szezámmag
Elkészítés:
Egy edényben keverd össze gépi habverővel a rizslisztet, a sót, a sütőport, a vajat, a mézet és a tejet csomómentesre, majd add hozzá a citrom héját és levét. Szórj a masszába ízlés szerint szezámmagot. Forrósíts olajat egy kisebb serpenyőben. Közben a banánokat hámozd meg, vágd mindegyiket három darabra, és mártsd meg őket a keverékben. Süsd a gyümölcs minden oldalát aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róla. Porcukorral megszórva kínáld.