Villámgyors, gluténmentes, szezámmagos sült banán

Dobjuk fel a hétköznap esténket egy kis keleties ízekkel. Ezt a villámgyors édességet nem fogjátok megbánni, ha egyszer elkészíted otthon, onnantól kezdve, a család mindig ezt az édességet fogja, kérni tőled! Villámgyors, és nem is kell hozzá sok minden. Gluténmentesen étkezők is fogyaszthatják.

Hozzávalók:


4 banán


1 bögre rizsliszt

fél bögre rizstej

1 evőkanál méz

1 tojás

1 citrom

1 teáskanál gluténmentes sütőpor

1 csipet só

1 teáskanál vaj

szezámmag

 

Elkészítés:

Egy edényben keverd össze gépi habverővel a rizslisztet, a sót, a sütőport, a vajat, a mézet és a tejet csomómentesre, majd add hozzá a citrom héját és levét. Szórj a masszába ízlés szerint szezámmagot. Forrósíts olajat egy kisebb serpenyőben. Közben a banánokat hámozd meg, vágd mindegyiket három darabra, és mártsd meg őket a keverékben. Süsd a gyümölcs minden oldalát aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róla. Porcukorral megszórva kínáld.

sultbanan.jpg