Márványsajtos rakott brokkoli

A mai étel, egy egyszerű gyors ebéd vagy vacsora recept, amit diétázóknak is ajánlok, mivel nagyon kalóriaszegény fogásról beszélünk. A brokkoli az egyik legjótékonyabb hatású zöldségünk, amely telis-tele van fontos tápanyagokkal. A brokkoli glükozinolátokat és C-vitamint tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a sejtkárosodás ellen és felveszik a harcot az oxidatív stresszel. Szulforafán-tartalmának köszönhetően pedig a növény rendszeres fogyasztása a vércukor szintünket is karbantartja. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a brokkoli és más keresztesvirágú zöldségek fogyasztása a rákos megbetegedések kockázatát is csökkenti.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé

1 fej brokkoli

15 dkg márvány sajt

10 dkg trappista sajt

1 kis doboz tejföl

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

olaj

 

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, szétszedjük rózsáira, és enyhén sós vízben megfőzzük négy-öt perc alatt. Ha kész, leszűrjük és, lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk a megtisztított, felcsíkozott húst, és fehéredésig kevergetjük. Akkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzá adjuk a megtisztított apróra vágott fokhagymát, és összepirítjuk néhány percig.Egy hőálló tálat kivajazunk, és alulra rakjuk a brokkoli felét, arra mehet a hús szépen elrendezve, majd ismét a brokkoli következik. Végül öntsük rá a tejfölt, és szórjuk meg a lereszelt sajttokkal. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg, 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros a tetején.   

marvanysajtos_rakott_brokkoli.jpg