Mennyei zöldségtallér (glutén, laktóz mentes)
Glutén és laktóz mentes, sőt vegetáriánus zöldséges finomságot készítettem ma el Nektek. Bármilyen zöldséggel készíthetjük, amit épp megkívánunk. Nagyon jól működik szószos húsok köreteként, de akár magában, salátával is nagyon finom.
Hozzávalók:
50 dkg karfiol
15 dkg sárgarépa
1 csomó újhagyma
1 ek. kókuszzsír
só, bors ízlés szerint
2 csipet őrölt szerecsendió
3 egész tojás
2 ek. útifűmaghéj
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A zöldségeket vízgőzben megpároljuk. Az újhagymát felaprítjuk, és a kókuszzsíron megpirítjuk. A zöldségeket, az újhagymát, a sót, borsot, szerecsendiót, tojást, útifűmaghéjat konyhai robotgépbe tesszük és alaposan turmixoljuk. Hagyjuk állni kb. 10 percig, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal kis halmokat teszünk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha az alsó fele jobban pirul, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát és megsütjük.