Mousse au chocolat, avagy buborékos francia csokoládékrém
Kihagyhatatlan hétvégi csokoládés finomság. Csoki imádók feltétlen készítsék el, de vigyázat, függőséget okozhat. Készíthetjük kelyhekbe, poharakba, tálkákba is. Tej és fehér csokoládéval is mennyei.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
3 tojás
2 evőkanál forró víz
4 dkg kristálycukor
25 dkg habtejszín
Elkészítése:
A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. A három tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a forró vízzel. Nem kell nagyon, kihabosítani nem szükséges, egyszerű habverővel dolgozzunk. A forró vizet azonban kis adagokban, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojáshoz, nehogy a sárgája kicsapódjon. A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a csokoládéhoz. Ezután a tojássárgás masszát is keverjük a meleg habos csokoládéhoz. A tojások fehérjét verjük habbá, és azt is forgassuk a krémhez. Tegyük hűtőbe legalább egy két órára, hogy a krém megszilárduljon. Tejszínhabbal, gyümölccsel gazdagítva vagy csak úgy magában kanalazzuk.