Rántott hagyma, tárkonyos-kapribogyós mártogatóssal

Rántott hagyma nagyon finom, ha jól elvan készítve. Ritkán készítek, de ha odajutok, mindig elfogy. Ma egy kapribogyós- tárkonyos majonézes mártogatóst készítettem hozzá, feltétlen próbáljátok ki, nagyon jól passzol a savanykás íz a ropogós hagymakarikákhoz.


Hozzávalók:

2 nagy fehér hagyma



olaj a sütéshez

Panírhoz:

2 tojás

20 dkg liszt

20 dkg zsemlemorzsa

Mártogatóshoz:

1 kis tubus majonéz

friss tárkonylevél

1 kis üveg kapribogyó

só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A megtisztított hagymát 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és megsózzuk, hagyományos módon panírozzuk, és forró olajban 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A kapribogyós, tárkonyos majonézhez összekeverjük az apróra vágott tárkonylevelet, a felkarikázott kapribogyót, és frissen őrölt sóval, borssal, ízesítjük.

rantott_hagyma_r0017364.JPG