Rántott hagyma, tárkonyos-kapribogyós mártogatóssal
Rántott hagyma nagyon finom, ha jól elvan készítve. Ritkán készítek, de ha odajutok, mindig elfogy. Ma egy kapribogyós- tárkonyos majonézes mártogatóst készítettem hozzá, feltétlen próbáljátok ki, nagyon jól passzol a savanykás íz a ropogós hagymakarikákhoz.
Hozzávalók:
2 nagy fehér hagyma
só
olaj a sütéshez
Panírhoz:
2 tojás
20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
Mártogatóshoz:
1 kis tubus majonéz
friss tárkonylevél
1 kis üveg kapribogyó
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított hagymát 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és megsózzuk, hagyományos módon panírozzuk, és forró olajban 5 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A kapribogyós, tárkonyos majonézhez összekeverjük az apróra vágott tárkonylevelet, a felkarikázott kapribogyót, és frissen őrölt sóval, borssal, ízesítjük.