Mézes-szezámos csirkefalatkák

Egy finom szezámmagos csirke ebédre vagy vacsorára tökéletes fogás. Lepd meg párodat és készítsd el otthonra ezt a finom kínai ételt.


Hozzávalók:

1 teáskanál növényi olaj

4 db csirkemell filé

A szószhoz:

Negyed csésze szójaszósz

Negyed csésze méz

2 evőkanál ketchup

Másfél evőkanál fokhagyma

15 dkg szezámmag

 

Elkészítés:

Az előkészített csirkemellet felkockázzuk és 10 perc alatt süssük át serpenyőben, egy kis olajon. Közben egy tálban keverjük el a szójaszószt a ketchuppal, a mézzel és a zúzott fokhagymával. Ha ez megvan, öntsük hozzá a csirkéhez és hagyjuk, 10 percig rotyogni ebben a lében. Amint a csirke teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg szezámmaggal. Kedvünk szerinti körettel tálaljuk.

mezes_fokhagymas_csirke_thecomfortofcooking_com_2016.jpg