Nagymamám kukoricaprósza receptje

A kukorica prósza készítése pofonegyszerű, és kevés munkát igényel.  A prósza olyan, mint egy igazán jó piskóta: könnyű és lágy. Az igazi prószát házi tejből készült aludttejjel készítik, de az az igazság, hogy ez sima bolti kefirrel is mennyei. A nagymama házi szilvalekvárja elmaradhatatlan hozzávalója ennek a süteménynek.

Hozzávalók:


220 g kukoricaliszt

6 g sütőpor

2 db tojás

3 ek. cukor

20 g vaníliás cukor

1 csipet só

1 db citrom reszelt héja és leve

330 g kefir

70 g olvadt vaj

A tetejére:

Ízlés szerint sűrű szilvalekvár


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. A tojást kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Tegyünk bele egy csipet sót, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját, levét és a kefirt. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. A kukoricalisztet keverjük el a sütőporral, majd folyamatosan kevergetve öntsük a masszához. Egy sűrűn folyó tésztát fogunk kapni. Öntsük egy zsírpapírral kibélelt kb. 20×30-as tepsibe, a tetejére tegyünk szilvalekvárt és süssük meg 200 C fokon, kb. 30 perc alatt.

kuko.JPG