Nagymamám kukoricaprósza receptje
A kukorica prósza készítése pofonegyszerű, és kevés munkát igényel. A prósza olyan, mint egy igazán jó piskóta: könnyű és lágy. Az igazi prószát házi tejből készült aludttejjel készítik, de az az igazság, hogy ez sima bolti kefirrel is mennyei. A nagymama házi szilvalekvárja elmaradhatatlan hozzávalója ennek a süteménynek.
Hozzávalók:
220 g kukoricaliszt
6 g sütőpor
2 db tojás
3 ek. cukor
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja és leve
330 g kefir
70 g olvadt vaj
A tetejére:
Ízlés szerint sűrű szilvalekvár
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. A tojást kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Tegyünk bele egy csipet sót, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját, levét és a kefirt. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. A kukoricalisztet keverjük el a sütőporral, majd folyamatosan kevergetve öntsük a masszához. Egy sűrűn folyó tésztát fogunk kapni. Öntsük egy zsírpapírral kibélelt kb. 20×30-as tepsibe, a tetejére tegyünk szilvalekvárt és süssük meg 200 C fokon, kb. 30 perc alatt.