Vajpuha-ízes sertéstarja
Nagyon sokat számít, hogy a húsokat milyen pácban érleljük. A sertéshez nagyon passzol a fokhagyma, bírja az erős fűszerezést, és a paradicsommal kicsit lágyítunk rajta. Akár grillen, tárcsán, vagy sütőben is elkészítheted ezt a mennyei szaftos, ízes, vaj puha sertéshúst. Köretként szinte minden passzol hozzá, úgyhogy azt a te ízlésedre bízom. Sütögetésre fel!
Hozzávalók:
10 szelet sertéskaraj vagy tarja
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
½ Teáskanál rozmaring
½ Teáskanál bazsalikom
1 teáskanál édes pirospaprika
Só, bors ízlés szerint
Étolaj
Elkészítés:
A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legalább 3 órán át. Az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, és egy napig eláll a pácban, A húst kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük és öntünk rá pár csepp olajat és 0,5 dl vizet. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát és nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk, és ha szükséges öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy meg ne égjen.