Hagymakarika zabpehelylisztes bundában
A hagymakarika nagyon jól feltudja dobni a menüsorunkat akár önmagában is, akár köretként vagy plusz finomságként, vagy bulikba mártogatósként. A hagymát, ha ropogósra szeretnéd, sose sózd le nyersen, mindig csak utólag, kisülten, frissen.
Hozzávalók:
2 nagy vöröshagyma
A bundához:
1 nagy tojás
2 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
30 ml tej
1/2 kávéskanál fokhagymasó
1 nagy csipet őrölt bors
Só
A sütéshez:
Olaj
Elkészítés:
A megtisztított hagymát 1 cm vékony szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. A bundához a tojást a fűszerekkel és a liszttel csomómentesre keverjük, a tejjel lazítjuk. 20 perc pihentetés után serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A karikákat először belisztezzük, majd megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban barnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges olajat. Utólag sózzuk, frissen kisülve.