Hagymakarika zabpehelylisztes bundában

A hagymakarika nagyon jól feltudja dobni a menüsorunkat akár önmagában is, akár köretként vagy plusz finomságként, vagy bulikba mártogatósként. A hagymát, ha ropogósra szeretnéd, sose sózd le nyersen, mindig csak utólag, kisülten, frissen.


Hozzávalók:

2 nagy vöröshagyma

A bundához:

1 nagy tojás

2 púpozott evőkanál zabpehelyliszt

30 ml tej

1/2 kávéskanál fokhagymasó

1 nagy csipet őrölt bors

A sütéshez:

Olaj

 

Elkészítés:

A megtisztított hagymát 1 cm vékony szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. A bundához a tojást a fűszerekkel és a liszttel csomómentesre keverjük, a tejjel lazítjuk. 20 perc pihentetés után serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A karikákat először belisztezzük, majd megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban barnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges olajat. Utólag sózzuk, frissen kisülve.

hagymakarika_zabpehelylisztes_bundaban_2b97199fd9052c9d49cc8f1fe2c5f32b.jpg