Epres Sangria házilag
Nyáron igazán jól esik a nagy melegben egy hűsítő hideg ital. Én személy szerint oda vagyok, ha még friss gyümölcsök is úszkálnak a poharamban. Ez a tuti recept, aktuális családi, baráti összejövetelekre, sütögetésekhez, nyársalásokra. Ha megkóstolod, csak egy dologra ügyelj, a mértékre, mert nagyon finom, és a gyümölcsös ízvilága miatt, csak úgy itatja magát. Lazulásra fel!
Hozzávalók:
2 üveg rozébor
1 kg eper, félbevágva
2 bögre rum
2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka
1 bögre felezett szőlő
1 bögre cukor
3 citrom felszeletelve
3 zöld citrom, felszeletelve
3 narancs, felszeletelve
2 liter szódavíz
Elkészítés:
Keverjük össze a rozét, a rumot, a vodkát, az epret, szőlőt, a citromot, a zöld citromot és a narancsot, valamint 1 bögre vizet egy nagy tárolóedényben. Legalább 12 órán keresztül hűtjük. Közvetlen felszolgálás előtt beleöntjük a szódavizet. Tetszés szerint szolgáljuk fel.