Epres Sangria házilag

Nyáron igazán jól esik a nagy melegben egy hűsítő hideg ital. Én személy szerint oda vagyok, ha még friss gyümölcsök is úszkálnak a poharamban. Ez a tuti recept, aktuális családi, baráti összejövetelekre, sütögetésekhez, nyársalásokra. Ha megkóstolod, csak egy dologra ügyelj, a mértékre, mert nagyon finom, és a gyümölcsös ízvilága miatt, csak úgy itatja magát. Lazulásra fel!

 

Hozzávalók:

 

2 üveg rozébor

1 kg eper, félbevágva

2 bögre rum

2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka

1 bögre felezett szőlő

1 bögre cukor

3 citrom felszeletelve

3 zöld citrom, felszeletelve

3 narancs, felszeletelve

2 liter szódavíz

 

Elkészítés:

Keverjük össze a rozét, a rumot, a vodkát, az epret, szőlőt, a citromot, a zöld citromot és a narancsot, valamint 1 bögre vizet egy nagy tárolóedényben. Legalább 12 órán keresztül hűtjük. Közvetlen felszolgálás előtt beleöntjük a szódavizet. Tetszés szerint szolgáljuk fel.

1.jpg