Burgonyarózsa, a szerelmesek kedvence

Ha alkotós kedvedben vagy, és romantikus vacsorával szeretnéd meglepni párodat, barátod, barátnőd, férjedet, feleséged, akkor ez a burgonya köret tökéletes választás. Nagyon mutatós, ropogós és finom. Aki készített már almarózsákat, azok tudják kicsit sem bonyolult az elkészítése.
Uraim, le lehet nyűgözni szíveitek választottját. Hajrá, bújjon elő a romantikus énetek.

 

Hozzávalók:

5 szem közepes burgonya

10 szelet bacon szalonna

5 dkg vaj

1 evőkanál rozmaring

1 teáskanál fokhagymás só

Frissen őrölt bors

15 dkg edami sajt

 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a fűszerekkel. A burgonya héját alaposan ledörzsöljük, de ne hámozzuk meg. Viszont vékonyra szeleteljük, kb. 2mm-es karikákra. Az uborkagyalu erre tökéletes célszerszám. Terítsünk ki egy szelet szalonnát, és kezdjük el átlapolva egymásra tenni a burgonyakarikákat addig, amíg a szalonnaszelet végére nem érünk. A sort kezdjük kicsit hamarabb, a szalonnacsík előtt. A karikák tetejét, egy ecset segítségével kenjük meg a fűszeres vajjal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Kezdjük el nem túl szorosan feltekerni arról az oldalról, amelyikről a burgonyát rétegezni kezdtük. Állítsuk muffinsütőbe, kicsit rendezzük el, és jöhet a maradék burgonya is. 200 fokos sütőben, légkeveréssel, 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

rozsa1.jpg