Aranyló pitypang szörp

A gyermekláncfű szinte minden része felhasználható, vitaminokban gazdag és gyógyító hatású.Virágából  pedig  isteni szörpöt készíthetünk. A legfontosabb, hogy forgalmas úttól távol lévő, illetve nem permetezett területről szedjük a virágokat.

 

Hozzávalók:

 

2 marék pitypang

1 kg kristálycukor

1 db citrom leve

1 l víz

 

Elkészítés:

 Tegyük fel egy lábasba a virágokat főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet. Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virágokat, majd adjuk hozzá a cukrot és a citromot. Nagyon kis lángon melegítsük, úgy, hogy ne forrjon, ha forrni kezdene, kapcsoljuk ki a gázt, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már szörp állaga lett, kivettem belőle, és forrón üvegekbe töltjük, azután az üvegeket pedig száraz dunsztba tesszük.

varenje1.jpg