Diós-lekváros kekszszendvicskék

Linzertésztát sokféle képen felhasználhatjuk. Most diós linzert gyúrunk be, és ebből fogunk mennyei kis édes „szendvicseket” varázsolni. Fontos, hogy étcsokoládét használjunk, hogy ne legyen túl csömör a kekszünk.  

 

Hozzávalók:

 

25 dkg liszt

20 dkg vaj

1 db tojássárgája

20 dkg darált dió

10 dkg porcukor

Töltelék:

 Ízlés szerint házi lekvár

Bevonat:

Étcsokoládé

 

Elkészítés:


Diós linzert készítünk, mégpedig úgy, hogy a hideg vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót és a tojás sárgáját és összegyúrjuk. Rudat formázunk belőle és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Sütés előtt 2 db tepsit sütőpapírral bélelünk ki és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztarúdból éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk, és a tepsire fektetjük őket.  Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a kekszeink. Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk és az egyik felüket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen.

dios-kekszszendvics.jpg