Diós-lekváros kekszszendvicskék
Linzertésztát sokféle képen felhasználhatjuk. Most diós linzert gyúrunk be, és ebből fogunk mennyei kis édes „szendvicseket” varázsolni. Fontos, hogy étcsokoládét használjunk, hogy ne legyen túl csömör a kekszünk.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
Töltelék:
Ízlés szerint házi lekvár
Bevonat:
Étcsokoládé
Elkészítés:
Diós linzert készítünk, mégpedig úgy, hogy a hideg vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót és a tojás sárgáját és összegyúrjuk. Rudat formázunk belőle és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Sütés előtt 2 db tepsit sütőpapírral bélelünk ki és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztarúdból éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk, és a tepsire fektetjük őket. Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a kekszeink. Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk és az egyik felüket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen.