Mogyorós, sült kacsamell saláta, gombával

A nyári melegben jól esik ebédre, egy könnyű, gyors saláta. Ezt az Isteni salátát, pedig most kacsamellel fogjuk feldobni. Csodás étel lesz, pillanatok alatt elkészül, és kis odafigyeléssel biztosak lehetünk benne, hogy nem szárad ki a húsunk.

 

Hozzávalók:

 

45 dkg kacsamell

20 dkg zöldsaláta

20 dkg jégsaláta

20 dkg csiperkegomba

2 szelet kenyér

2 evőkanál pörkölt mogyoró

2 evőkanál pirított fenyőmag

1 kávéskanál mustár

1 evőkanál balzsamecet

Kis fej vöröshagyma

Bors

 

Elkészítés:

A megtisztított kacsamellet daraboljuk fel. Serpenyőben, hevítsünk egy kevés olajat, és süssük meg benne a húst. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk meg majd az előkészített, kis darabokra vágott gombával együtt, pirítsuk tovább. A kenyeret kockázzuk fel és pirítsuk meg. A salátákat mossuk meg alaposan, majd tépkedjük kisebb levelekre. Az ecetet a mustárral keverjük össze, sózzuk, borsozzuk ízlésed szerint, majd forgassuk bele a kacsamell darabokat. Az egészet öntsük a salátákra, végül pedig adjuk hozzá a gombát, a mogyorót és a fenyőmagot

mogyoros_salata_kacsamellel.jpg