Szójaszószos- parázson sült csirkemell

Ha már te is unod a szokványos grillezett csirke mellett, és fűszer keveréket, akkor ez a recept most nem véletlen keveredett eléd. Légy merész, próbáld ki, hisz a nyár az újdonságokról szól. Varázsold el vendégeidet, és újíts be ezzel a tuti recepttel.

 

Hozzávalók:

 

6 csirkemellfilé

1 pohárnyi szójaszósz

2 pohárnyi száraz sherry

 

Elkészítés:

 

A filéket megmossuk, és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, leitatjuk a felesleges nedvességet a húsról. A csirkemell filékből közepes vastagságú szeleteket vágunk. Elkészítjük a páclevet. Egy tálban, összekeverjük a sherryt és a szójaszószt. A húsunkat külön nem kell sózni már, mivel a szójaszósz elég sós önmagában is. A csirkemell szeleteket beletesszük a kevert páclébe, majd letakarva a hűtőbe minimum egy napig állni hagyjuk. Fél nap elteltével, a húsokat megforgathatjuk.

Olajozott grillrácson, a hús mind két oldalát kb. 5-5 percig sütjük.

grillezett-szojaszoszos-csirke-stahlhu.jpg