Mámoros édesburgonya

Imádom az édesburgonyát, bárhogyan is legyen elkészítve, a Top 3 kedvenc ételeim között benne van. Ezt a receptet igazi ínyenceknek ajánlom, mert ebben az ételben megannyi íz szerepel. Ne ijedj meg tőle, ha azt gondolod túl sok a hozzávaló, itt minden íz harmonizál egymással. Mámoros percekre fel.

 

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya

3 fej lila hagyma

1 fej fokhagyma

5 dkg fekete olajbogyó, mag nélküli

0,5 dl olívaolaj

2 ek méz

1 tk reszelt gyömbér

1 tk római kömény

1 csokor petrezselyemzöld

Fél narancs leve

só, bors ízlés szerint

chilipor (elhagyható)

 

Elkészítés:

 Az édesburgonyát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A burgonyával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk. Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az összezúzott római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel. Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és chiliporral ízesítjük. A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.

meleg_edesburgonya_salata.jpg