Paradicsomos mártásban sült, nyári töltött káposzta

Ha hiányozna, egy jó kis kiadós töltött káposzta nyáron is, akkor ezt a receptet próbáld ki, minden féleképpen. Igaz, nem paprikás, hanem paradicsomos mártásban sült, de az élvezet ugyan az. Hétvégére, hidegen kimondottan ajánlom, hűsítő ebédként.

 

Hozzávalók:

1,5 fej káposzta

1 kg darált hús

15 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dl húsalaplé

200 ml paradicsom szósz

só, bors, fűszerpaprika,

 

Elkészítés:

A rizst főzzük meg, és hagyjuk kihűlni. A megtisztított apróra vágott fokhagymát, hagymát kevés olajon dinszteljük meg. A káposztát szedjük leveleire, távolítsuk el egy ollóval a középső kemény részt, majd forrásban lévő sós vízben főzzük meg 2-3 percig. Vegyük ki az edényből, és egy konyharuhán itassuk le róla a vizet. A darált húst keverjük össze a rizzsel, a dinsztelt hagymával, fokhagymával és ízesítsük ízlésünk szerint sóval, borssal és fűszerpaprikával. A húsos töltelékből tegyünk minden káposzta levélre egy kis kupaccal, majd szorosan tekerjük fel. A káposzta tekercseket tegyük szorosan egymás mellé egy magas falú tepsibe. A paradicsom szószt keverjük össze a húsalaplével, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá fűszerpaprikát ízlés szerint. Öntsük le vele a töltött káposztákat, fóliával takarjuk le a tepsit és tegyük 180 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha megpuhult a káposztáról, vegyük le a takarást, és 5-6 percre tegyük még vissza a sütőbe, hogy kicsi színt kapjon az étel.

toltott_kaposzta_fotor.jpg