Kapros, tojásos-cukkinis szendvicskrém
Nyáron sokszor nem kívánjuk a meleg, főtt ételeket, ilyenkor csak sütök egy házi ropogós fehér kenyeret, és készítek hozzá többféle ízű szendvicskrémet. Friss zöldségekkel körítve, isteni könnyű ebéd vagy vacsora lehet belőle. Nálunk, nyáron a cukkinis a sláger. Lisztérzékenyek is a krémet, bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
2 db tojás
3 közepes méretű cukkini
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Só, bors, kapor ízlés szerint
1 evőkanál mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a cukkinit felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, rádobjuk a zöldséget, megpirítjuk. Ha már szép színe van, sózzuk és borsozzuk. Mérsékeljük a lángot, és készre pároljuk. Levesszük a tűzről, ízlés szerint ízesítjük friss kaporral és egy kevés mascarponéval. Végül, a főtt tojást is hozzáadjuk és simára dolgozzuk botmixerrel. Hagyjuk kihűlni.