Pisztáciás-tejszínes pulyka, tésztával
A Pisztáciás, olasz pesto, kitűnő tésztákhoz, és szószokhoz. Vigyünk a forró nyárba olaszos ízeket és készítsünk isteni ételeket. Itthoni boltokban nem sűrűn futok össze pisztáciás pestóval, de azért ritkán kilehet fogni, és akkor mindig bevásárlok belőle. Ha nem kaptok, ne keseredjetek el, elkészíthető otthon is házilag, de ha nyaraláson vagytok épp Olaszországban, mindenféleképpen zsebeljetek be belőle pár üveggel. Garantáltan elvarázsol titeket is.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
30 dkg fodros kockatészta
10 dkg füstölt sonka
0,5 l tejszín
Só, őrölt bors ízlés szerint
2 dl fehér bor
4 evőkanál pisztáciás pesto
Kevés olaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós-olajos vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd 2 evőkanál pestóval összekeverjük és egy tepsi aljára terítjük. Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott pulykamellet, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, majd sóval, borssal ízesítjük, és a borral felöntjük, majdnem puhára pároljuk. A végén belekeverjük a tejszínt, kicsit besűrítjük és belekeverjük a maradék pestót is. A tésztára öntjük és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, míg szépen meg nem pirul. Tetejét durvára vágott pisztáciát szórunk.