Étcsokoládés őszi trüffel variáció

A trüffel mennyei krémes-édes desszert, egyszerű elkészíteni, gyorsan megvan, azt leszámítva, hogy hűtőbe kell dermeszteni. Hála napokig eláll a hűtőben, így sokáig rájárhat a család összes tagja. Fehér csokoládéval is készíthető, és több ízzel is variálható. Trüffelezésre fel!

Hozzávalók:


200 g étcsokoládé

180 ml tejszín

2 dkg vaj

1 evőkanál narancslikőr

1 narancs lereszelt héja

1 kávéskanál fahéj

Holland kakaópor

  

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét. Ahogy a csoki felolvadt a tejszínben, hozzáadjuk a narancshéjat, likőrt és a fahéjat is. Összekeverjük a masszát és a hűtőbe rakjuk 2-3 órára, de akár egy éjszakát is állhat. Mikor megdermedt kis csúcsokat formázunk belőle, és meghempergetjük holland kakaóporba. Hűtőben tároljuk.

dsc_0770.jpg