Pulled pork Taco, omlós hús recept

A taco egy hagyományos mexikói étel. Kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtják az omlós húsos tölteléket. Csenj egy kis mexikói hangulatot a hétköznapjaidba, vagy a hétvégédbe és lepd meg a barátaidat ezzel az igazán finom recepttel.


Hozzávalók:

 

Omlós húshoz:

2 kg sertéslapocka

Só, bors ízlés szerint

2 ek. Fűszerpaprika

1 ek. Szárított oregánó

1 ek. Szárított majoranna

2 tk. Finomra őrölt koriander mag

2 ek. dkg barna cukor

2 lime frissen facsart leve

4 dl víz

1 fej fokhagyma

A taco összeállításához:

Friss paradicsom salsa

Fűszeres barack salsa

Kukorica salsa

Tortilla lapok.

 

Elkészítés:

Összekeverjük fűszereket és a lime frissen facsart levét. A hús mindkét oldalát alaposan megszúrjuk fűszerpasztával, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, és megbelocsoljuk vízzel. A megmosott fokhagymát kettévágjuk és héjastól két oldalról a hús alá dugjuk. Alufóliával letakarva, 130 fokra előmelegített sütőben 3,5-4 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, újra öntünk alá. Végül levesszük a fóliát és 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és további 25 percig pirítjuk a húst. Ha elkészült, két villa segítségével szálaira szedjük, a fokhagymát kinyomkodjuk és egy keveset a húshoz keverünk. A maradék szaftból is adhatunk hozzá. Puha tortillába kanalazva fogyasztjuk.

img_4911-1000x667.jpg