Pulled pork Taco, omlós hús recept
A taco egy hagyományos mexikói étel. Kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtják az omlós húsos tölteléket. Csenj egy kis mexikói hangulatot a hétköznapjaidba, vagy a hétvégédbe és lepd meg a barátaidat ezzel az igazán finom recepttel.
Hozzávalók:
Omlós húshoz:
2 kg sertéslapocka
Só, bors ízlés szerint
2 ek. Fűszerpaprika
1 ek. Szárított oregánó
1 ek. Szárított majoranna
2 tk. Finomra őrölt koriander mag
2 ek. dkg barna cukor
2 lime frissen facsart leve
4 dl víz
1 fej fokhagyma
A taco összeállításához:
Friss paradicsom salsa
Fűszeres barack salsa
Kukorica salsa
Tortilla lapok.
Elkészítés:
Összekeverjük fűszereket és a lime frissen facsart levét. A hús mindkét oldalát alaposan megszúrjuk fűszerpasztával, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, és megbelocsoljuk vízzel. A megmosott fokhagymát kettévágjuk és héjastól két oldalról a hús alá dugjuk. Alufóliával letakarva, 130 fokra előmelegített sütőben 3,5-4 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, újra öntünk alá. Végül levesszük a fóliát és 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és további 25 percig pirítjuk a húst. Ha elkészült, két villa segítségével szálaira szedjük, a fokhagymát kinyomkodjuk és egy keveset a húshoz keverünk. A maradék szaftból is adhatunk hozzá. Puha tortillába kanalazva fogyasztjuk.