Édesburgonyás céklaröszti
Én, ezt a ropogós, egészséges finomságot, fokhagymás-snidlinges majonézzel tálaltam most. Tv előtti nassoláshoz, chips helyett kiváló, és még laktató is. A gyerekek nagyon szeretik, mivel ropogós, színes és ízletes.
Hozzávalók:
2 édesburgonya
1 kisebb cékla
2 tojás
Só, őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A meghámozott, megtisztított zöldségeket nagy lyukú reszelőn, egy tálba reszeljük. Majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. Egy serpenyőbe kókuszzsírt hevítünk, és 2-2 evőkanálnyi halmokat teszünk. Mindkét oldalukat 2-3 percig, lenyomkodva készre, ropogósra sütjük.