Édesburgonyás céklaröszti

Én, ezt a ropogós, egészséges finomságot, fokhagymás-snidlinges majonézzel tálaltam most. Tv előtti nassoláshoz, chips helyett kiváló, és még laktató is. A gyerekek nagyon szeretik, mivel ropogós, színes és ízletes.

 

Hozzávalók:

2 édesburgonya

1 kisebb cékla

2 tojás

Só, őrölt bors ízlés szerint

A sütéshez:

2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír

 

Elkészítés:

A meghámozott, megtisztított zöldségeket nagy lyukú reszelőn, egy tálba reszeljük. Majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. Egy serpenyőbe kókuszzsírt hevítünk, és 2-2 evőkanálnyi halmokat teszünk. Mindkét oldalukat 2-3 percig, lenyomkodva készre, ropogósra sütjük.

edesburgonyas_ceklaroszti_fokhagymas_majonezzel_bac39d09e433603ed8eff6777723dee7.jpg