Lecsós töltött paprika

Ezt a verzióját a töltött paprikának, nevezhetnénk inkább töltött lecsónak is. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják, nincs rántva, illetve minimális cukor kell bele, mivel inkább sós, mint édes. Sütőben, cserépedényben elkészítve igazi fenséges magyaros ízeket varázsolhatunk a vasárnapi asztalra.

 

Hozzávalók:

1,5 kg lecsópaprika

6 db tölteni való paprika

1,5 kg paradicsom

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

40 dkg darált hús

5 dkg rizs

1 ek. Őrölt piros paprika

Só, frissen őrölt bors ízlés szerint

2 ek. Olaj

 

Elkészítés:

A darált húst keverjük el a rizzsel, 1 fej finomra vágott hagymával és az aprított fokhagymával. Sóval, borssal ízesítsük. A megmosott paprikáknak távolítsuk el a csumáit, majd töltsük meg töltelékkel őket. A megmaradt rizses húsos töltelékből készítsünk gombócokat. Egy nagyobb lábosban olajon, hagymát dinsztelünk, majd hozzá adjuk a pirospaprikát, forgassuk át, adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, a darabolt paradicsomot. Öntsünk alá 1 dl vizet. Pár percet főzzük, hogy kevés lé keletkezzen, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük bele a lébe a töltött paprikákat, a gombócokat, és lefedve 50 percig főzzük, időnként megmozgatva, de nem keverve.

lecsostoltottpaprikablog1.jpg