Sertéssült, ázsiai mártással
Ez a csodálatos ázsiai mártás, tökéletesen illik a sertéshúshoz, csirkéhez, pulykához. Nem csak mártásnak megfelelő, hanem grillezéshez, pácként is használhatjuk egyaránt.
Hozzávalók:
:
1 kis vöröshagyma apróra vágott
5 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
3 evőkanál vizet
3 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma darált
1 teáskanál gyömbér
1 evőkanál mirin
1 evőkanál rizs ecet
0,60 kg sertéscomb/karaj
2 csésze basamatirizs főzve
Elkészítés:
A lesózott, sertéshúsunkat szeletben, vagy egészben tegyük tepsibe, sütőzacskóba, majd kb. 175 fokon süssük lassan 50 perc alatt készre. Eközben készítsük el az ázsiai mártást. Egy tálban keverjük össze a ketchupot, a mézet, a szójaszószt, vizet, a fokhagymát, a gyömbért, mirint és a rizs-ecetet. Az egyesítés után tegyük egy kis serpenyőbe a tűzhely tetejére, és folyamatos keverés közben forraljuk fel, kb 5 percig. Ha kész a húsunk, tálaljuk basmati rizzsel, és öntsük le az isteni ázsiai mártással.