Sült csirke illatos rozmaringgal
Az őszi esték komor hangulatát remekül elűzi egy ropogós, illatos sült csirke. A recept klasszikus és megunhatatlan. Fogyaszthatjuk sült burgonyával, zöldséges bulgurral de friss salátával is.
Hozzávalók:
1 db 1,5 kg körüli súlyú csirke
3 szál friss rozmaring, só,
1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
A konyhakész, megtisztított csirke bőrét átdörzsöljük sóval. Rátépkedjük a rozmaringot, majd a "hasába" tesszük a hagymát. Az egészet sütőzacskóba tesszük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ne felejtsük el megszurkálni a sütőzacskót, hogy a keletkező gőz el tudjon szökni .
A sütőzacskó felnyitása és eltávolítása után, további 20 percet pirítjuk 200 fokon.