Sült csirke illatos rozmaringgal

Az őszi esték komor hangulatát remekül elűzi egy ropogós, illatos sült csirke. A recept klasszikus és megunhatatlan. Fogyaszthatjuk sült burgonyával, zöldséges bulgurral de  friss salátával is.

Hozzávalók:

1 db 1,5 kg körüli súlyú csirke 

3 szál friss rozmaring, só,

1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

A konyhakész, megtisztított csirke bőrét átdörzsöljük sóval. Rátépkedjük a rozmaringot, majd a "hasába" tesszük a hagymát.  Az egészet sütőzacskóba tesszük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Ne felejtsük el megszurkálni a sütőzacskót, hogy a keletkező gőz el tudjon szökni .

A sütőzacskó felnyitása és eltávolítása után, további 20 percet pirítjuk 200 fokon.