Sütés nélküli vanília torta
Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, sokan kedvelik a sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető és mégis isteni desszerteket. A mostani receptem pont ilyen, remélem tetszeni fog mindenkinek.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
- 15 dkg zab vagy teljes kiőrlésű keksz
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint - a pudingba és a túróba kerül belőle
- 25 dkg túró
- tetejére porcukor - elhagyható
Elkészítés:
A kekszet mozsárban vagy nyújtófával törjük apróra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük a kekszmorzsához. Ezt a keveréket nyomkodjuk a tortaforma aljára, igyekezzünk egyenes felületet kialakítani. Tegyük hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez a pudingot a zacskón található utasítások szerint készítsük el, csupán a fél liter tej helyett 3 dl- t használjunk. Amikor a pudingunk már langyos, keverjük el a túróval. Használhatunk ehhez bormixert is, hogy minél homogénebb, krémesebb állagot érjünk el. Kóstoljuk meg és ízlés szerint édesítsük.
Simítsuk a túrós, vaníliás krémet a kekszalapra, majd tegyük hűtőbe dermedni kicsit.
További recepteket itt találsz.