Frankfurti leves, ahogy én szeretem
Október, november környékén, amikor már hidegebb az idő jólesik egy meleg, sűrű, laktató, gazdag leves. Amellett, hogy nagyon finom, egészséges is, hiszen a kelkáposzta tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és jól ismert gyulladáscsökkentő tulajdonsága. Íme a recept, ahogy én készítem.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 húsleves kocka
- 3-4 burgonya
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 evőkanál liszt
- 4 szál virsli
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés:
A kelkáposztát apróra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a leveskockákat. Miközben puhul a káposzta meghámozzuk a burgonyákat és felkockázzuk. Fél óra főzés után hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, borsot, köményt. Amikor a burgonya puha, elkeverjük a tejfölt a liszttel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. Tegyünk hozzá a leves levéből egy kanálla és keverjük el. Ezt ismételjük meg néhányszor, hogy ne legyen túl hideg a tejfölös keverék amikor a leveshez tesszük. Amikor ezzel megvagyunk állandó kevergetés mellett hozzá önthetjük a tejfölös lisztet levesünkhöz. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott virslit és főzzük készre. Találás előtt ízesítsük ízlés szerint.
Fogyaszthatunk hozzá pirítóst, friss kenyeret, így laktató egytálételt kapunk.
További recepteket itt találsz.