Amarántmagos zsemle
Élesztőmentes, egészséges paleo zsemle recept. Gyorsan elkészíthető, kelesztési idő nélküli. Gluténmentes! Tejmentes!
Hozzávalók:
100 g őrölt lenmag
50 g nyílgyökér liszt
50 g amarántliszt
csipet szódabikarbóna
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál só
15 g útifűmaghéj
1.5 teáskanál napraforgómag
1.5 dl hideg víz
2 db tojás (2 nagyobb vagy 3 db kisebb tojás)
Elkészítés:
Az őrölt lenmagot, a nyílgyökér lisztet, az amarántlisztet, és a sót összekeverjük egy nagy tálban. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és az almaecetet. (Az ecetnek hála a tésztánk szépen meg fog emelkedni, így elkerülhetjük az élesztő használatát.)
Az útifűmaghéjhoz hozzáadjuk a kimért mennyiségű hideg vizet . Várjuk meg, amíg zselés állagúvá válik.
A lisztes keverékhez keverjük a zselés útifűmaghéjat, a tojásokat és a napraforgómagot és alaposan összedolgozzuk.
Vizes vagy olajos kézzel 6 darab zsemlét formálunk a tésztából, tetejüket késsel mintázni is lehet. 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.